Направи резервация

Amira

Стил, уют и индивидуално отношение. Всеки гост е важен за нас.

Резервирай

Забавления в Банско

Конна езда

Конна езда

Туристите, желаещи да се насладят на конна езда, могат да избират между езда на терен или туристически обиколки с коне из Пирин планина. 
Конна база "Дворене"
Конна база "Дворене" е разположена в едноименната местност в покрайнините на гр. Разлог, на изхода за град Банско. Тук се  отглежда най-голямото у нас племенно стадо хафлингери и се развива конен туризъм. Конете от породата "Хафлингер" се отличават с нисък ръст, красива глава, къса шия със силно развита мускулатура. Имат добър нрав, леко се поддават на обучение. Достъпни са за работа с възрастни, деца и неопитни работници. Конете от породата "Хафлингер" спокойно може да изчакват с часове на едно място, без да създават проблеми.

Конна база PERI VOLAS
Конна база “Peri Volas” e разположена на 6 километра от гр. Разлог и на 12 км. от гр. Банско в красивата местност “Перивол”, чието име означава “красива градина”. В тази малка падинка Ви очакват с много професионализъм, усмихнати лица и чаша горски чай.

Урокът за начинаещи се провежда в манеж, започва с езда на корда и включва изпълнение на поредица от упражнения с различна трудност, чиято задача е да спомогне за изграждането на правилен и балансиран седеж.

Kлуб по конен спорт "Русалиите"
Клуб по конен спорт "Русалиите" е основан през 2007 г. и има за цел да развива и популяризира конния спорт, да осъществява тренировъчна и спортно-състезателна дейност в областта на конния спорт, да създава условия за любителска езда, конен туризъм и други форми за възстановяване на населението на клубно ниво.
В базата има минирезерват от диви животни: фазани, пауни, токачки и др.
База "Русалиите" разполага с 15 добре подготвени коня от различни породи: Англоарабски, Арабски, Източнобългарски, Пинто, Каракачански.
Предлага  курсове по езда с висококвалифицирани инструктори за начинаещи и за напреднали ездачи. Организира пикници по местни обичаи с традиционна българска кухня, тиймбилдинг за фирми със състезателени игри.
Манежът на базата е затревен и заграден плац от 8 декара, на който се провеждат уроци както за  начинаещи ездачи, така и за напреднали. Може да се язди свободно или под ръководството на добър инструктор. Има изградени различни съоражения и препятствия за прескачане за различните спортни дисциплини.

Забавления в Банско

Скално катерене
Скално катерене

За любителите на екстремното и търсачите на силни усещания предлагаме да почувстват съприкосновението с планината и да пробват скално катерене. Заниманията с този вид спорт, неразделна част от живота на планините, се провеждат в местността Пещерите - на 3км. от град Банско. Други места , разрешени за практикуване на алпинизъм, са : Северна стена на вр. Вихрен, по върховете: Каменица, Бански суходол, Бъндеришки чукар, Башлийски чукар, Синаница, Куклите, Зъбът, Джангал и Яловарника.  Фирмите - организатори  разполагат с необходимия учебен инвентар, високо квалифицирани инструктори по алпинизъм и планинско спасяване, както и добре подготвени и обезопасени учебни скали .


Забавления в Банско

Планинско колоездене
Планинско колоездене

Община Банско изгради нова велоалея, чрез договор за безвъзмездна финансова помощ по проект "Изграждане на трансгранично-културно сътрудничество", с дължина 2250 м от град Банско до археологически комплекс "Свети Никола”.

Планинското колоездене е спорт за поддържане на добра физическа форма и издръжливост. В същото време той не е агресивен към природата и предлага истинска наслада.

Основата на планинското колоездене като спорт в дестинацията Банско - Разлог - Добринище се поставя през 2009г. от група англичани, начело с Джеймс Хюз. Те създават неправителствена организация и започват да работят с Дирекция Национален парк Пирин и общините от Разложката котловина  за законово утвърждаване на маршурти за планинско колоездене, които да влизат и в територията на националния парк.

За всички любители на планинското колоездене се организира безплатен опознавателен тур с водач. Маршрутът се подбира на място, спрямо нивото на участниците, и продължава 3-4 часа.  Предоставят се възможности за наемане на колела при предаврителна заявка.

Маршрути
Маркировката представлява кръг като колело на велосипед с цветна точка в него. Маршрутите стигат до всички селища в котловината и са изключително атрактивни. Трудността им варира от 1* до 5*.
Маршрут Пондероса/Ponderosa /червена маркировка, 5*, 42км./. Стартира от Местността Предел с две разклонения на маршрута: едното е към местността Св. Екатерина и хотел „Катарино СПА 4*”- гр. Разлог, а второто разклонение се насочва по стари горски пътища към село Бачево- гр.Разлог.  
Маршрут Перфектен ден/Perfect Day /оранжева маркировака; 4* трудност; 18км./. Може да стартира както от град Банско, така и от района на Пирин голф клуб. Пътеката се разгръща покрай границата на национален парк Пирин.
Банско- местонстата Пещерите, Овиначе-старият римски път в подножеието на Пирин- Манастирчето Палигоден- язовир Белизмата- Стойчов кладенец- местност Бетеловото -  Пирин голф клуб.
Маршрут Хитра Дама/Foxy Lady /розова маркировка, 3*трудност, 25км. /. Движи се по полски път от Банско в посока с. Баня. Банско, район Рупчовец- пресича се ж.п. линията- местонстта Св. Георги- Дъбовец- с. Баня- Банско.
Маршрут Dead Dog /синя маркировка; 3* трудност, 23км. /. Разгръща се в подножието на Пирин над град Банско и в посока град Добринище. Банско- ДКП- Св. Никола- Добринище- Банско.
Маршрут Път за никъде /Road to Nowhere /зелена маркировка, 2*трудност; 20км./. Хижа Безбог –Добринище- Банско- в подожието на Пирин. Само слизане.
Маршрут Кална баня /Mud Bath /червена маркировка, 2*трудност, 15км./. Слизане от  х. Гоце Делчев- през горски път в Пирин- с. Обидим -  Добринище.
Маршрут Летящият шотландец /The Flying Scotsman /жълта маркировка, 3*трудност, 22км./. Слизане от х. Безбог до местността Мочарата по стария горски път със завършек Добринище или с продължение до Трионска поляна и слизане в Банско.


Забавления в Банско

Пешеходни турове
Пешеходни турове

МАРШРУТ №I - ЧЕРВЕНА МАРКИРОВКА /част от международен маршрут Е-4 ПИРИНЕИ - АЛПИ - РИЛА -ПИРИН - ПЕЛОПОНЕС/
х. "Предел" - х. "Яворов" - х. "Вихрен" - заслон Тевно езеро - х. "Пирин" - м. Попови ливади
МАРШРУТ № II - ЖЪЛТА МАРКИРОВКА
От разклона за х. "Яворов" /главния път за гр. Разлог от гр. Благоевград, републиканска пътна мрежа/ - гр. Кресна - общо 10 часа 30 мин.
МАРШРУТ № III - ЖЪЛТА МАРКИРОВКА
гр. Банско - м. Пeщерите - х. "Бъндерица" - х. "Вихрен" - х. "Яне Сандански" -общо 9 часа
МАРШРУТ №IV - СИНЯ МАРКИРОВКА
гр. Банско - х. "Демяница" - х. "Беговица" - х. "Яне Сандански" - общо 11 часа
МАРШРУТ № V - ЗЕЛЕНА МАРКИРОВКА
гр. Добринище - х. "Гоце Делчев" - х. "Безбог" - х. "Пирин" -гр. Мелник - общо 17 часа
МАРШРУТ № VI - КАФЯВА МАРКИРОВКА
м. Пещерата - заслон Синаница - м. Мозговица - х. "Беговица" - м. Азмаците - х. "Пирин" - общо 11 часа
МАРШРУТ № VII - ЗЕЛЕНА МАРКИРОВКА
х. "Бъндерица" - м. Премката - общо 2 часа 30 мин
МАРШРУТ № - VIII СИНЯ МАРКИРОВКА
х. "Вихрен" - х. "Синаница" - общо 4 часа
МАРШРУТ № IX - ЗЕЛЕНА МАРКИРОВКА
х. "Вихрен" - х. "Демяница" - общо 4 часа
МАРШРУТ № X - ЗЕЛЕНА МАРКИРОВКА
Превалски езера - м. Попина лъка - общо 2 часа
МАРШРУТ № XI - ЖЪЛТА МАРКИРОВКА
х. "Демяница" - х. "Безбог" - общо 4 часа 30 мин
МАРШРУТ № XII ЖЪЛТА МАРКИРОВКА
х. "Беговица" - х. "Пирин" - общо 4 часа 30 мин
МАРШРУТ № XIII - СИНЯ МАРКИРОВКА
х. "Пирин" - х. "Малина" - м. Водопоя - м. Попови ливади - общо 6 часа
МАРШРУТ № XIV - СИНЯ МАРКИРОВКА
м. Брезнишки чал - Попово езеро - заслон Тевно езеро - общо 9 часа 30 мин
МАРШРУТ № XV - СИНЯ МАРКИРОВКА
село Сенокос - м. Ширината - вр. Пирин - общо 3 часа
МАРШРУТ № XVI - ЗЕЛЕНА МАРКИРОВКА
хижа "Яворов" - местност Яворова поляна - общо 50 минути
МАРШРУТ № XVII - КАФЯВА МАРКИРОВКА
м. Харами бунар - Попово езеро - общо 3 часа
МАРШРУТ № XVIII - ЖЪЛТА МАРКИРОВКА
м. Изворите - (Кременски езера) - вр. Джано - общо 2 часа 30 мин
МАРШРУТ № XIX - ЗЕЛЕНА МАРКИРОВКА
м. Белемето (заслон Тевно езеро - Беговишка порта) - общо 1 час
МАРШРУТ № XX - СИНЯ МАРКИРОВКА
м. Бетеловото - м.Калята - общо 1 час


Забавления в Банско

Каньонинг

Каньонинг

В Родопите, Рила и Пирин също има прекрасни места за любителите на каньонинга. Маршрутът по Влахина река (над град Кресна), с продължителност около 4 часа и дължина 2,5 км, включващ пет водопада, определено си заслужава.

Забавления в Банско

Еднодневни турове и екскурзии

 • КАВАЛА
 • РИЛСКИ МАНАСТИР
 • МЕЛНИК
 • РУПИТЕ
 • ДОБЪРСКО
 • КОВАЧЕВИЦА
 • ЛЕЩЕН
 • ОГНЯНОВО
 • ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРАКАВАЛА
 • РИЛСКИ МАНАСТИР
 • МЕЛНИК
 • РУПИТЕ
 • ДОБЪРСКО
 • КОВАЧЕВИЦА
 • ЛЕЩЕН
 • ОГНЯНОВО
 • ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРА​

Времето в Банско
днес